Glas in lood

Bij ons bedrijf kan u ook terecht voor het herstellen, restaureren en ontwerpen van glas in lood ramen. Dit alles wordt uitgevoerd op ambachtelijke wijze, waarbij tijd en aandacht wordt geschonken aan elk paneel.

We maken ook losse panelen die bijvoorbeeld op de vensterbank kunnen worden neergezet of die kunnen worden opgehangen. Tegen inkijk, als bescherming voor de planten tegen het zonlicht of gewoon omdat het erg mooi staat.

Met ons glas in lood zijn wij gespecialiseerd in authentiek glaswerk waarbij vaak bestaande, antieke panelen als basis worden gebruikt om mee te werken. Het ontwerpen van nieuwe ramen, zowel traditioneel als modern, is natuurlijk ook mogelijk.

Werkzaamheden

Onze werkzaamheden met glas in lood bestaat uit drie onderdelen.
Het repareren van bestaande glas in lood panelen, een complete restauratie van antieke ramen of het volledig uitvoeren van nieuwe (door u zelfontworpen) ramen.

Reparatie

Kleine reparaties aan bestaande glas in lood ramen kunnen vaak ter plekke worden uitgevoerd, zodat het paneel niet verwijderd hoeft te worden. Dit is wel afhankelijk van de algehele conditie van het paneel.

Restauratie

Vaak zijn glas in lood panelen al 70 tot 100 jaar oud. De soldeerpunt vertonen vaak scheurtjes, de stukken glas ‘rammelen’ en soms is er sprake van glasschade. In dat geval kan het paneel het beste worden gerestaureerd. Dat wil zeggen dat het raam helemaal uit elkaar wordt gehaald en elk stukje glas afzonderlijk wordt gereinigd. Kapot glas wordt vervangen door nieuw glas of liever nog door een ander stuk oud glas. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met mogelijke kleurverschillen. Het paneel wordt weer opnieuw opgebouwd met nieuw lood. Elk stukje glas wordt met speciale kit aan het lood gehecht, zodat er een stevig, wind- en waterdicht raam ontstaat. Het lood kan kunstmatig worden verouderd, waarbij de authentieke uitstraling weer gewaarborgd is.

Ontwerp

Er zijn verschillende mogelijkheden om nieuwe ramen te ontwerpen. Een bestaand, antiek paneel kan als basis worden genomen en op maat worden aangepast. Een raam kan natuurlijk ook volledig nieuw worden ontworpen in zowel traditionele als in moderne stijl. Het glaswerk kan vervolgens met diverse glassoorten en uit verschillende kleuren worden opgebouwd.
Een ontwerp gaat natuurlijk altijd in samenwerking met u. Heeft u ideeën of een voorbeeld van een raam wat u zelf geplaatst wilt hebben? Ik kom langs om u te adviseren en de mogelijkheden met u door te nemen.

Dubbel glas

Het Glas in lood paneel kan in dubbel glas gemonteerd worden. Dit kan alleen als het vooraf is afgesproken, omdat er voor het dubbelen een heel andere techniek gebruikt wordt.
Bij het dubbelen wordt het paneel aan beide zijden ingepakt in 4 mm dik glas
De voordelen zijn groot: Als het paneel als buitenraam gebruikt gaat worden is het altijd waterdicht! Het is dan ook een perfecte bescherming tegen alle weeromstandigheden, en het Glas in lood paneel is daarmee ook beveiligd tegen weerinvloeden. Andere voordelen zijn natuurlijk de isolatie tegen koude en geluid. en zijn makkelijk schoon te houden.
(Als het raamwerk alleen binnen wordt gebruikt is het dubbelen niet nodig).